Veelgestelde vragen

Wat is WebWinkelChecker?

WebWinkelChecker helpt jouw veilig online te winkelen. WebWinkelChecker toont van meer dan 40.000 webwinkels, zo veel mogelijk informatie rondom de betrouwbaarheid. Op basis van deze informatie krijg je snel een beeld van de betrouwbaarheid van een webwinkel en winkel je zorgeloos online.

Waarom WebWinkelChecker?

Over webwinkels is vaak informatie op het internet te vinden die wat zegt over de betrouwbaarheid, deze informatie bevindt zich op een heleboel plaatsen en is best lastig te vinden. WebWinkelChecker verzameld deze informatie en toont deze op een eenvoudige manier, je hoeft hier dus zelf niet meer naar te zoeken.

Wat is de WebWinkelChecker plugin?

De WebWinkelChecker plugin is een kleine toevoeging in je browser. Bezoek je een webwinkel dan zie je, in een geel balkje bovenaan de webpagina, direct of de webwinkel betrouwbaar is. Je ziet hoe de webwinkel beoordeeld is en bij welke keurmerken de webwinkel is aangesloten. WebWinkelChecker verschijnt alleen als hij nodig is. Valt er niks te melden, dan is WebWinkelChecker onzichtbaar.

Waarom de WebWinkelChecker plugin?

Iedere keer voordat je iets online bestelt, moet je zelf uitzoeken of een webwinkel betrouwbaar is en dat kan best lastig zijn. Het moet makkelijk zijn om online te winkelen, daarom is WebWinkelChecker bedacht. Je ziet direct of een webwinkel betrouwbaar is, zonder dat je daar zelf actief naar op zoek hoeft.

Kent WebWinkelChecker alle webwinkels?

WebWinkelChecker kent meer dan 40.000 webwinkels. Als een webwinkel niet bekend is, dan verschijnt WebWinkelChecker niet. Als WebWinkelChecker niet verschijnt wil dit niet zeggen dat deze webwinkel onbetrouwbaar is, deze webwinkel is simpelweg nog niet bekend bij WebWinkelChecker. Heb je een webwinkel gevonden die WebWinkelChecker niet herkent, neem dan contact op en wij voegen deze webwinkel toe.

Is WebWinkelChecker een keurmerk?

Nee. WebWinkelChecker toont onder andere bij welke keurmerken een webwinkel is aangesloten maar is zelf geen keurmerk.

Moeten webwinkels aangesloten zijn bij WebWinkelChecker?

Nee. Webwinkels zijn niet aangesloten bij WebWinkelChecker en hoeven ook niet te betalen om getoond te worden.

Welke informatie toont WebWinkelChecker?

WebWinkelChecker toont informatie uit verschillende internetbronnen:

Zijn er voor alle webwinkels beoordelingen?

Niet voor alle webwinkels zijn beoordelingen te vinden. Als er geen beoordelingen zijn voor een webwinkel dan bieden wij een handige link aan om zelf via Google te checken of de webwinkel betrouwbaar is.

Hoe betrouwbaar is WebWinkelChecker?

WebWinkelChecker is gemaakt om automatisch op het juiste moment informatie over een webwinkel te tonen die je anders zelf moet opzoeken. WebWinkelChecker gebruikt informatie uit bestaande bronnen om een oordeel over een webwinkel te tonen. Wij tonen de informatie uit beoordeling-sites en controleren de ledenlijsten van webwinkelkeurmerken. Alle gebruikte bronnen zijn, voor zover ons bekend, betrouwbaar.

Geeft WebWinkelChecker garantie?

WebWinkelChecker probeert een zo goed mogelijk beeld te geven van de betrouwbaarheid van webwinkels. Je blijft zelf verantwoordelijk voor de bestellingen die je plaatst bij webwinkels, WebWinkelChecker geeft dus geen garanties als er toch iets mis gaat.

Hoe verwijder ik de WebWinkelChecker plugin?

Kijk in de onderstaande lijst hoe WebWinkelChecker verwijderd moet worden in de verschillende browsers:

Kan ik een webwinkel aanmelden?

Ja. Neem contact met ons op en meld de webwinkel aan, dan voegen wij deze webwinkel toe.

Moet ik betalen voor WebWinkelChecker?

Nee, WebWinkelChecker is gratis.

Wat gebeurt er met mijn persoonsgegevens?

Wij verzamelen geen gegevens die op enige wijze gerelateerd worden aan je persoonsgegevens. WebWinkelChecker houdt GEEN gegevens bij over wie je bent, wat je IP adres is, wat je email adres is of enig ander persoonlijk identificeerbaar kenmerk. Voor meer informatie zie onze privacy pagina.